Sfaturi pretioase in alegerea mobilierului de bucatarie

Daca in urma cu ceva timp, bucataria era doar locul unde se prepara mancarea, acum ea a preluat si alte atributii, fiind incaperea unde familia se aduna la masa. Prin urmare, bucataria a devenit foarte folosita si trebuie amenajata astfel incat sa indeplineasca multiplele atributii pe care le-a capatat.

Nu uita! Bucataria trebuie amenajata si utilata pentru a indeplini toate functiile pe care aceasta le are.

Locul unde se serveste masa trebuie sa fie spatios si primitor, decorat in asa fel incat sa va reflecte personalitatea. Masa trebuie sa fie suficient de mare cat sa incapa membrii familiei.

Urmeaza apoi zona unde gatim. Aici vor fi amplasate plita, cuptorul si locul de lucru, altfel spus, blatul unde se va prepara mancarea. Aici intervine problema oricaruia dintre noi, pentru ca ne dorim ca bucataria noastra sa arate frumos, dar sa fie si functionala, adica sa cuprinda suficiente spatii de depozitare si suficient spatiu pentru amplasarea electrocasnicelor.

In functie de forma si dimensiunile bucatariei, trebuie sa planifici zonele in care o sa fie amplasat mobilierul de bucatarie si zonele in care o sa pui celelalte obiecte, cum ar fi frigiderul, un colt cu tablouri etc.

Un sfat ce tine de estetica bucatariei tale este sa amenajezi un coltisor cu ceva diferit, ca un coltisor cu poze sau ornamente, un raftulet cu carti de bucate sau pe care sa asezi colectia de condimente. Acesta va fi un punct de atractie in bucataria ta.

Daca iti doresti o bucatarie in stil clasic, dar care sa aiba totusi un aer modern, iti recomandam mobilierul din lemn masiv. Cele mai potrivite nuante pentru a pune lemnul in valoare sunt nuantele de maro, in tonuri calde, insa daca iti doresti o bucatarie cu un aspect modern, poti opta pentru alb.

Faianta si gresia din bucatarie trebuie sa fie in tonuri calde, bej sau alb-galbui, in placi de dimensiuni mici, poate chiar cu model floral, iar daca bucataria ta va avea un iz futurist, recomandam placile de dimensiuni mari, in culori vibrante, chiar metalice.

Pentru decorarea mobilierului, poti folosi arcade, sculpturi si manere. Manerele vor fi greu de ales, dar cu putina inspiratie, vei gasi varianta potrivita pentru tine. Sunt in trend manerele antichizate, asortate cu bateria de chiuveta, cele cu motive florale sau cele simple, ceramice.

Nu te feri de culori tari, de negru sau de alb. Atunci cand alegi mobilierul de bucatarie, tine cont de culoarea gresiei si faiantei, de inaltimea bucatariei, dar si de locul unde se afla fereastra in raport cu usa (pentru a da senzatia de spatiu aerisit, fluid).

Iar, pentru final, am pastrat un mobilier de bucatarie, din lemn masiv, lucrat cu grija in atelierul nostru:

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.