Cum întreţinem mobilierul din lemn masiv?

Calitatea are un preţ, iar când vorbim despre mobilier, cele mai durabile şi mai elegante piese sunt cele din lemn masiv. Lemnul, material premium pentru amenajarea locuinţelor şi nu numai, trebuie răsfăţat şi îngrijit aşa cum se cuvine. Producători fiind, ne alegem atent materialele şi le verificăm riguros înainte de a începe prelucrarea, dorindu-ne să vă oferim piese de mobilier fără cusur şi fără de defect. Mai cu seamă, este de datoria noastră să vă îndrumăm pentru a şti care sunt condiţiile optime de păstrare şi îngrijire a mobilei din lemn.

Astfel, astăzi vom discuta despre cum întreţinem  piesele din lemn pentru a le oferi o durată de viaţă cât mai lungă.

Important este ca încăperea în care se află mobila să fie foarte bine aerisită, mai ales în primele zile, o dată pentru o mai bună ventilaţie, dar şi pentru ca mirosul de vopsea să dispară cât mai repede. Mobila din lemn nu suportă umezeală şi nici umiditatea. Mai mult, mobilierul nu trebuie amplasat prea aproape de obiecte ce emană căldură excesivă, cum ar fi caloriferele.

Temperatura optimă de păstrare a mobilierului este cuprinsă între 18 şi 22 grade Celsius. Dacă temperatura este sub limită sau deasupra ei, riscaţi ca lemnul să crape. De asemenea, în încăpere umiditatea ar trebui să fie între 55% şi 65% pentru a evita degrabarea structurii fibroase, întrucât lemnul absoarbe umezeală şi se dilată.

Mobilierul trebuie ferit de razele soarelor, atât cât se poate, pentru ca suprafeţele să nu îţi modifice culoarea. Trebuie să evitaţi să puneţi pe suprafeţele din lemn vase fierbinţi. Suprafeţele trebuie ferite de obiecte ascuţite şi lovituri şi trebuie protejate corespunzător atunci când sunt transportate.

Pentru a curăţa piesele de mobilier din lemn masiv, se recomandă folosirea unei cârpe moale şi umede. Dacă murdăria este persistentă, curăţaţi suprafaţa cu o cârpă înmuiată în detergent diluat în apă călduţă, cu mişcări de ştergere pe direcţia fibrelor. Evitaţi frecarea suprafeţei. Pentru eliminarea lichidelor de pe suprafeţe, evitaţi, de asemenea, frecarea; este recomandat să folosiţi o cârpă moale şi să eliminaţi lichidele prin absorbţie. Este interzisă folosirea soluţiilor chimice sau care conţin alcool.

Totuşi, semnele fine de uzură şi zgârieturile apărute după un timp pe suprafeţele mobilierului sunt normale. Ele pot fi retuşate printr-o recondiţionare.

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.