Cum alegem canapeaua potrivită?

În zilele noastre, canapeaua reprezintă un obiect de decor care poate genera succesul sau eşecul amenajării unui living. Putem spune că o canapea este elementul central al unui living, atât din punct de vedere funcţional, cât şi din punct de vedere estetic. În funcţie de menirea pe care o are, canapeaua poate fi extensibilă sau nu, cu spaţii de depozitare sau fără, însoţită sau nu de fotolii sau scaune.

Putem alege foarte uşor din multitudinea de modele dacă avem în minte câteva criterii după care să ne ghidăm atunci când căutăm canapeaua potrivită.

Primul criteriu ar fi FUNCŢIONALITATEA; astfel, dacă deţii o casă spaţioasă şi nu vei fi nevoit/ă să pregăteşti living-ul pentru a îndeplini şi funcţia de dormitor, poţi alege o canapea fără extensie, eventual doar cu ladă de depozitare. Dacă locuinţa ta nu este chiar atât de încăpătoare, îţi recomandăm o canapea extensibilă şi cu spaţii de depozitare. De asemenea, canapelele extensibile pot fi folosite şi în dormitoarele mici, unde un pat ar ocupa mult prea mult spaţiu.

Un alt criteriu după care te poţi ghida în alegerea canapelei potrivite se referă la DIMENSIUNE, raportată la dimensiunile camerei şi la numărul de persoane care vor folosi canapeaua. Dacă living-ul sau dormitorul sunt mici, atunci se recomandă alegerea unei canapele simple, fără mânere voluminoase, extensibilă şi cu spaţii de depozitare. Pentru camerele mari, aerisite, sugestia noastră este fie să alegeţi o canapea tip colţar, în „L”, cu insulă, fie o canapea mai mare, clasică, însoţită de 2-3 fotolii sau scaune.

O atenţie deosebită este necesară şi atunci când vorbim despre TAPIŢERIA canapelei. Totuşi, nu doar tapiţeria contează, ci şi structura pe care se construieşte canapeaua. Ca structură, recomandăm canapelele pe structură din lemn sau din metal, fiind mult mai rezistente decât PAL-ul atunci când sunt supuse unor greutăţi mari; dar, canapelele pe structură metalică vor fi mult mai dificil de mutat/transportat din cauza greutăţii scheletului metalic, în timp ce în cazul structurii din lemn, trebuie ca această să fie din lemn de esenţă tare, şi nu din lemn de răşinoase.

În ceea ce priveşte tapiţeria, se poate opta pentru piele naturală, piele ecologică sau material textil. Pentru a crea o impresie wow, de canapea de lux, recomandăm achiziţionarea unei canapele din piele naturală, fie ea simplă sau în formă de „L”; totuşi, şi în cazul tapiţeriei trebuie să luăm în calcul funcţionalitatea canapelei, astfel că un model de canapea dehusabilă, rezistentă în timp şi uşor de curăţat este canapeaua cu tapiţerie textilă.

Dacă tot vorbim despre tapiţerie, ar fi cazul să discutăm şi despre CULOARE. Aceasta este foarte importantă, pentru că poate aduce un plus încăperii, sau poate reprezenta un total eşec. Pentru camerele mici, în nuanţe neutre, sunt potrivite canapelele în nuanţe tari, colorate intens, întrucât ele vor fi vedetele camerei. Dacă nu eşti fanul culorilor stridente, poţi alege o canapea într-o nuanţă neutră, pe care să o accesorizezi cu pernuţe colorate. Totuşi, dacă nu vrei să rişti, alege o canapea în nuanţe de bej, crem sau maro, mai ales că aceste culori nu se demodează. Pentru un living mare, luminos, şi pentru a crea ideea de spaţiu mai mult, o canapea albă este soluţia ideală; mare grijă totuşi la riscurile pe care le implică o astfel de nuanţă: pete, stres constant atunci când primeşti musafiri.

Nu în ultimul rând, deşi pare nesemnificativ, trebuie să avem grijă la spătarul canapelei. Chiar dacă modelele futuriste de canapele par atrăgătoare, acestea au spătare joase şi incomode, mai ales dacă tindeţi să petreceţi mult timp pe canapea. Canapelele cu spătar înalt, dublat de pernuţe, sunt alegerea ideală atât pentru cei care petrec mult timp pe canapea urmărind filme, cât şi pentru cei care utilizează canapeaua ca spaţiu de lucru şi petrec mult timp cu laptopul „pe braţe”.

Criteriile amintite sunt doar o parte din ceea ce ar putea însemna alegerea canapelei potrivite, însă ar fi cele mai importante. Canapeaua perfectă nu trebuie să respecte doar criterii de culoare, model sau tapiţerie, ci şi criterii ca funcţionalitate sau dimensiune.

Şi noi încercăm să completăm mobilierul clienţilor cu piese de decor potrivite stilului fiecărei locuinţe, de aceea în showroom-ul nostru vei găsi şi canapele, diverse forme, modele, mărimi şi culori, potrivite pentru casa ta. Te aşteptăm în showroom-ul din Strada Moldovei 118 pentru a cumpăra sau comanda canapeaua ta favorită.

*Pentru a vedea modelele de canapele pe care le oferim, urmăreşte pagina de Facebok sau vizitează-ne în showroom.

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.